fredag 18 oktober 2013

Giraffspråket kan förändra ert sätt att kommunicera


Jag talar och förstår svenska och engelska. När det gäller franska och spanska går det knackigt, men lite grand kan jag göra mig förstådd och en hel del begriper jag när någon pratar med mig. Likadant är det med Giraffspråket. Efter en helgs träning kan jag få sagt en del och även förstå en del. Även om det än så länge låter lite krystat. För det gör det, jag erkänner. 

Varför ska man då lära sig Giraffspråket? Duger det inte med svenska, engelska, kinesiska, persiska eller något annat språk som andra människor talar? Jo, det klart att det gör. Om du tycker att du kommunicerar med andra människor på ett konstruktivt sätt, om andra förstår vad du menar och om du är säkert vet att du är lyhörd för andras känslor och behov – på jobbet till exempel. I så fall behöver du inte lära dig Giraffspråket. Men om det inte är så. Om istället bristfällig kommunikation skapar konflikter, stjäl tid och bidrar till dålig stämning, då har du allt att vinna på att läsa boken. För även om det känns lite knepigt i början, innan man lärt sig, är Giraffspråket ett kraftfullt verktyg till konstruktiv kommunikation och ett arbetsklimat där alla känner sig sedda och lyssnade på. Precis som vi vill ha det på jobbet. Eller i privatlivet för den delen.

Den här boken, som heter just Giraffspråket (Känslans kommunikation – en väg till kontakt och förändring), är en lättläst bok med en konkret genomgång av själva vitsen med att prata Giraffspråk, och övningar där man lär sig hur man gör. Det gillar jag. I grunden handlar det om att träna på att våga blotta sig en smula och bli tydlig med vad jag står för. För då lyssnar andra människor mer på mig. Och att det är på det viset, att jag blir förstådd bättre om jag kommunicerar tydligt, det tror jag de flesta av oss vet eller åtminstone anar. Enkelt uttryckt handlar det om att lyssna på vad andra människor faktiskt säger (utan att göra en massa tolkningar, för där hamnar vi ofta fel), att ta ansvar för sina egna känslor (inte förklara eller intellektualisera, jag känner det jag känner, punkt), att tydligt säga vad man känner eller vill (och inte blanda ihop känslor med vad man vill) och att framföra sina önskemål på ett positivt och konkret sätt (andra människor ska inte behöva gissa, och det går faktiskt att säga vad man vill utan att det låter som en anklagelse).

Hon som har skrivit boken Giraffspråket heter Anne-Christine Smith och hon arbetar som konsult med kommunikation, konflikthantering/medling och förändring i organisationer och företag. Boken har hon skrivit för att hon genom sitt arbete mött så många arbetsgrupper där det kört ihop sig för att man har svårt med kommunikationen. För att man anklagar varandra för att det är som det är, och där man faktiskt inte kommer vidare, utan bara ältar och snackar skit om varandra bakom varandras ryggar. Och paradoxalt nog, säger Anne-Christine Smith, beror det på att vi är rädda för konflikter. Inte minst på våra arbetsplatser.

Är du chef eller arbetsledare för en grupp eller flera, tycker jag att du ska läsa den här boken, och ta en helg och träna på Giraffspråket. (Berätta gärna för folk i din närhet vad du försöker lära dig. Det gjorde jag under mina träningshelg och det underlättade min träning. För innan du fått riktig kläm på det nya språket så låter det lite konstigt, det gör det. Berättar du för andra, blir de dessutom i bästa fall nyfikna och hänger på träningen de också.) När du sedan läst boken och fått lite träning, tycker jag att du ska börja tillämpa språket på jobbet. Därefter är mitt tips att du ska ge varsitt exemplar av boken till dina medarbetare. Låt dem läsa och prata sedan om boken. Och fortsätt själv med det nya språket. Förändring börjar alltid hos dig själv.

Ni som har läst boken, får gärna kommentera och berätta vad ni tyckte. Har ni tips om hur man på ett kreativt sätt kan arbeta med bokens innehåll, får ni gärna dela med er av dem.

Giraffspråket kan förändra.
Lycka till!

Här kan du läsa mer om boken och beställa den om du vill...

Här kan du läsa om boken i Lärarnas tidning...

Här kan du läsa om boken i Ny teknik...


1 kommentar:

  1. Maggan Eriksson22 oktober 2013 10:31

    Hej Lill! Jag har läst boken o kan verkligen rekommendera den. När jag läste det du skrev skrattade jag för jag känner igen att det känns lite konstigt i början. Men man lär sig ganska snabbt o det finns stora vinster att göra när alla i en grupp har lärt sig att prata mer öppet och tydligt. Det tog ett tag innan jag kom in i sättet att tänka o jag läste boken flera gånger men det var det värt.

    SvaraRadera